Smartphones of tablets doneren

Oude smartphones of tablets doneren

Leefgoed Veghel roept iedereen op om oude, maar nog wel bruikbare telefoons bij hen in te leveren. Lanthopus gaat deze samen met medewerkers van de Werkcarrousel in orde maken zodat deze ingezet kunnen worden bij de ouderen in de verzorgings- en verpleeghuizen van Laverhof en Brabantzorg en via ONS welzijn bij de ouderen thuis. Uiteraard houden we ons daarbij aan de voorschriften van het RIVM. Een tablet over? Die zijn natuurlijk ook meer dan welkom.

Waarschuwing desinfecteren

Waar kun je oude smartphones inleveren?

  • Van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur: inleveren bij het Klooster van de zusters Franciscanessen (Deken van Mierstraat 8, Veghel). Doneren in de daarvoor bestemde doos, zodat er geen persoonlijk contact is.

  • Zaterdag, zondag en ’s avonds tot 21.30 uur: inleveren bij Coen Hendriks van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en partner van Leefgoed, (Boerdonksedijk 23 a, Boerdonk) of bij Ron van Zelst van roem events (Frisselsteinstraat 7, Veghel)

Spelregels

  • Graag inleveren met oplader, teruggezet op fabrieksinstellingen én wachtwoord vrij. Anders kan de telefoon helaas niet gebruikt worden.

  • De telefoon krijg je niet meer terug. Na dit project kijken betrokken partijen hoe deze ingezet kunnen worden voor andere maatschappelijke projecten. Of ze blijven bij diegene die er nu blij mee zijn.

  • Het gaat om smartphones (bij voorkeur Android of iPhones). Mocht de telefoon te oud blijken, zoeken we een andere goede bestemming.

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van alle persoonlijke informatie op de telefoon. Dit kan het makkelijkst door terug te gaan naar de fabrieksinstellingen.

Per post verzenden

Wil je een smartphone of tablet opsturen? Dat kan ook. Stuur deze dan naar:

Zenzo Maatschappelijk
t.a.v. Hallo Familie
Postbus 292
5460 AG Veghel

Samen verslaan we de eenzaamheid

Ook zo’n actie opzetten in jouw gemeente?

Wij helpen je met informatie en documentatie hoe wij dit opgezet hebben. Neem gerust contact op om jouw initiatief te bespreken. Ben je een zorginstelling of ken je iemand in regio Brabant die wij kunnen helpen? Stel hieronder je hulpvraag.

Neem contact op

Zelf aan de slag

Ga jij zelf aan de slag? Bekijk dan hier hoe je een tablet installeert. Maar ook hoe je nou een apparaat desinfecteert. Als je een smartphone doneert of een bedrag doneert aan Hallo Familie, zorgen wij uiteraard voor het desinfecteren van het apparaat.

Zo kun je zelf aan de slag >

! Work in progress

Wij zijn ons ervan bewust dat we niet compleet zijn qua uitleg en stappenplannen. Maar hé, we moeten ergens beginnen, toch? Als je nog handige documentatie hebt, zoals manuals, filmpjes, laat dat dan weten via info@writenowcommunicatie.nl. Je krijgt er he-le-maal geen financiële vergoeding voor, want we doen alles op vrijwillige basis. Maar wel eeuwig dank namens ons en de eenzame ouderen.